10 найцікавіших але маловідомих фактів про Україну !!!


10 найцікавіших але маловідомих фактів про Україну, до Дня Незалежності зібрала редакція ТСН.



1. Гімн України складається всього з шести рядків, а не чотирьох куплетів і двох приспівів. Другий, третій та четвертий куплети гімну, написаного поетом Павлом Чубинським і композитором Михайлом Вербицьким, не затвердили у 2003 році. Депутати Верховної Ради вирішили, що вони не зовсім коректні стосовно країн - сусідів, Росії та Польщі, через слова "Станем браття в бій кривавий від Сяну до Дону".



2. Найдовший тролейбусний маршрут знаходиться в Криму. Його протяжність становить 95 кілометрів. Маршрут з'єднує Ялту і Сімферополь. Сама по собі дорога настільки барвиста і мальовнича, що протягом поїздки складно відірвати очі від вікна. Звідти відкривається розкішна панорама на кримські гори, які в тандемі з морем приворожують та зачаровують.


3. McDonald's, який знаходиться біля київського залізничного вокзалу, останні шість років входив у трійку найбільш відвідуваних закладів мережі фаст-фуду в світі. У 2010 році, він посів третє місце серед 30 тисяч закладів. В 2011 році - друге серед 33 тисяч закладів.


4. Хрещатик - найкоротша центральна вулиця столиці в Європі. Починається від Європейської площі, проходить через Майдан Незалежності, і закінчується Бессарабською площею. Довжина Хрещатика становить 1225 метрів.


5. Станція метро Арсенальна у Києві є найглибшою в світі - 105,5 метрів. Її побудували в числі перших п'яти станцій у столиці України.


6. Одну з найвідоміших пісень у світі "Summertime", Джордж Гершвін написав під враженням від колискової "Ой ходить сон коло вікон" у виконанні Українського Національного хору, яку він почув у Нью-Йорку. Арія Summertime вийшла з під пера відомого композитора в 1935 році.


7. На дніпропетровському заводі "Південмаш" виробляють екологічно найчистіші ракетоносії у світі - Зеніт 3SL.


8. Олешківські піски часто називають українською "Сахарою". "Пустеля", що розкинулася на території кількох районів Херсонської області, площею 160 тисяч гектарів - найбільша в Європі. Олешківські піски добре видно з космосу.


9. Набережну на Оболоні в Києві прикрашає гігантський стометровий прапор. На початку червня 2014 року його намалювали місцеві жителі. Загальна площа прапора становить 1700 метрів квадратних.


10. "Щедрик" - різдвяна українська народна пісня отримала всесвітню популярність в музичній обробціМиколи Леонтовича, який написав її в 1916 році. Англійською мовою відома під назвою "Carol of the Bells". Пісня прозвучала у багатьох закордонних фільмах. Наприклад, в улюбленому всіма фільмі "Сам удома" вона є одним з найголовніших саундтреків. Крім того, численні кавери "Щедрика" набирають неймовірну кількість переглядів на YouTube.

10 найцікавіших але маловідомих фактів про Україну, до Дня Незалежності зібрала редакція ТСН.

Комментариев нет:

Отправить комментарий