Малайзія внесла до Ради Безпеки ООН проект резолюції щодо трибуналу по збитому "Боїнгу 777"

Австралія, Бельгія, Нідерланди і Україна підтримують цю ідею, Росія - проти.

Малайзія внесла до Ради Безпеки ООН проект резолюції про створення міжнародного трибуналу з розслідування падіння "Боїнг 777" на Донбасі в липні 2014 року. 

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на прес-секретаря постійного представництва Росії при Радбезі ООН Олексія Зайцева. 

"Проект внесений сьогодні. Дата розгляду поки не визначена. Наша позиція з цієї пропозиції відома, вона не змінилася", — розповів Зайцев. 




Нагадаємо, 9 липня делегація Малайзії в ООН розповсюдила проект резолюції РБ ООН з вимогою сформувати міжнародний трибунал для незалежного розслідування справи про збитий над Донбасом Boeing 777.



У проекті документа йдеться, що РБ ООН має "сформувати міжнародний трибунал з єдиною метою - домогтися судового переслідування тих, хто несе відповідальність за злочин, пов'язаний зі збитим літаком авіакомпанії Malaysia Airlines, що здійснював рейс MH17 17 липня 2014 року". 


Австралія, Бельгія, Нідерланди і Україна підтримали цю ідею. Проте різко проти створення трибуналу виступила Росія, у якої є право вето в РБ ООН.





джерело: http://tsn.ua/svit/malayziya-vnesla-do-radi-bezpeki-oon-proekt-rezolyuciyi-schodo-tribunalu-po-zbitomu-boyingu-777-456207.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий