Україна тактично перемогла Росію та розбудила Європу - експерт по РФ

Лілія Шевцова
Лілія Шевцова, старший науковий співробітник інституту Брукінгса в США, вважає, що Україна нарешті розбудила Європу та здобула тактичну перемогу над Росією. Таку думку експерт висловила в інтерв'ю Українській правді.








Науковець заявила, що хоча Україна ще не здобула стратегічну перемогу над Росією, проте вона наразі виграє тактичну війну. "Але тактично Україна вже кілька разів виграла. Україна довела, що може оборонятися. Довела ступінь консолідації суспільства. Україна провела чесні вибори, вибрала проєвропейську еліту, яка відповідає інтересам населення", - зауважує Шевцова.



Експерт також розповіла, що саме вона вважає стратегічною перемогою для України: "Стратегічна перемога для мене, дивлячись ззовні на Україну, це було б забезпечення суверенітету, початок реальних реформ, в які повірило б суспільство".


Експерт також зазначає, що Україні вдалося "розбудити Європу" тим, що її військовим вдалося зупинити агресію ядерної держави. "Україна надала нову місію НАТО. Вивела Сполучені Штати з колишньої тактики відходу в раковину. Змінила Німеччину. Так, за допомогою Росії, війни проти України. Але, в цілому, на настрої вплинула готовність України до мобілізації і до жертв. Україна змінила німецьку політичну психіку", - пояснює Шевцова.

Експерт вважає, що Україна змінила Європу, США та НАТО

Джерело: tsn.ua


Комментариев нет:

Отправить комментарий