Кремль в шоці: США і Великобританія провели воєнний парад біля кордону Росії (фото)

Британські та американські солдати спільно з технікою пройшли парадом вулицями міста Нарви всього в 300 метрах від кордону з Росією в честь Дня незалежності Естонії, також на знак єдності проти загроз з боку Москви, повідомляють Патріоти України з посиланням на The Telegraph.






Вибір місця для проведення параду вважають символічним. Місто Нарва розташоване в східній частині Естонії на кордоні з РФ і вважається потенційною мішенню для Кремля в разі його рішення атакувати країни Балтії. Більшість жителів міста є етнічно російськими.

“Події в Україні, які змусили весь світ прокинутись, демонструють дуже ясно, що ми повинні подбати про свою безпеку”, – сказав командувач силами оборони Естонії Рихо Террас Спільно з 1300 естонськими військовими промарширували таке близько 100 військовослужбовців з Іспанії, Нідерландів, Латвії та Литви.

19 лютого міністри оборони Латвії, Литви та Естонії підписали договір, який передбачає створення єдиного консультативного військового центру серед країн Балтії – Балтійського об’єднаного штабу. Балтійські країни очікують, що нова військова структура прискорить співробітництво збройних сил балтійських держав у надзвичайних ситуаціях.







Джерело: patrioty.org.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий