ПУБЛІЧНА КАДАСТРОВА КАРТА УКРАЇНИ

ПРАВИЛА КОРИСТУВАННЯ КАДАСТРОВОЮ КАРТОЮ


НА ЦІЙ КАРТІ ВИ ЗМОЖЕТЕ ПЕРЕВІРИТИ НАЯВНІСТЬ ВІЛЬНОЇ ЗЕМЛІ В РЕГІОНІ У ЯКОМУ ВИ ПРОЖИВАЄТЕ! А ТАКОЖ ВАШУ ЗЕМЛЮ, ЯКОЮ ВИ ВЖЕ ВОЛОДІЄТЕ, УВІВШИ ВАШ КАДАСТРОВИЙ НОМЕР.

 З 1 січня 2013 відомості про земельні ділянки, що містяться у Державному земельному кадастрі України, є відкритими і опубліковані в мережі Інтернет. Це стало можливим шляхом створення Публічної кадастрової карти України.










Така кадастрова комп'ютерна система дозволяє істотно скоротити час на процедури пов'язані із землею, значно знизити рівень корупції, скоротити витрати громадян.
У зв'язку з тим, що  база кадастрової карти інтенсивно наповнюється і корегується, то на публічній кадастровій карті України можливі помилки і деякі невідповідності
Для громадян публічна кадастрова карта України дає дві основні можливості:
а) Перевірити наявність земельної ділянки у Державному земельному кадастрі України та відсутність помилок і невідповідностей в його відображенні;
б) Відправки електронної заяви про помилки або відсутність ділянки.

Знайти земельну ділянку по кадастровому номеру?

Якщо державний акт видано до 2004 року, то кадастровий номер треба шукати в Довідці про присвоєння кадастрового номера. Якщо такої довідки немає, то швидше за все земельна ділянка не має кадастрового номера і відомості про нього відсутні в Державному земельному кадастрі України.


Якщо державний акт на землю був виданий після 2004 року, то кадастровий номер можна знайти на зворотній частині державного акту. 



Якщо ж земельній ділянці присвоєно кадастровий номер, то його слід ввести в пошукову стрічку на сторінці Публічної кадастрової карти України і натиснути кнопку пошуку.


Якщо земельна ділянка є у Державному земельному кадастрі, інформація про земельну ділянку повинна з'явитися на публічній кадастровій карті, зокрема Ви зможете побачити такі відомості:
  • Кадастровий номер земельної ділянки;
  • Форма власності (наприклад - приватна);
  • Код цільового призначення (наприклад - 03.07);
  • Площа в гектарах (наприклад - 0,58099 га)
Примітка: Дані про власника земельної ділянки на публічній кадастровій карті України не публікуються.


Як шукати ділянку в якому немає кадастрового номера?
Для пошуку земельної ділянки необхідно ввести інформацію про місцезнаходження ділянки - область, район, населений пункт.


Далі слід шукати ділянку вручну: пересуваючи карту (затиснувши ліву кнопку миші), збільшуючи або зменшуючи масштаб (кнопки «+» і «-» на карті).
Для того, щоб краще орієнтуватися на місцевості можна підключити супутниковий знімок, спочатку натиснувши на карті на кнопку «Шари», і потім вибравши пункт «Ортофотоплан».


Які помилки Ви можете побачити на карті?
а) Там, де повинна бути Ваша земельна ділянка, взагалі немає земельної ділянки («Ділянка не знайдена»);


б) Кадастровий номер не знайдено;



в) Конфігурація ділянки містить помилки або межі земельної ділянки перетинаються з межами іншої ділянки (ділянок);


г) Частина ділянки знаходиться у воді;



д) Частина ділянки знаходиться на дорозі.



Якщо на публічній кадастровій карті України Ваша ділянка відсутня або наявні помилки в її відображенні, то необхідно створити електронну заявку із зазначенням Вашої проблеми, і відправити її на розгляд до органів земельних ресурсів. 


Комментариев нет:

Отправить комментарий