Маски скинуті: «Опозиційний блок» вимагає щоб Україна виконала Мінські угоди в односторонньому порядку

Політична сила, яка відмовляється засуджувати анексію Криму та не вбачає російської агресії на Донбасі, вимагає від правлячої сили піти на односторонні поступки Кремлю та його ставленикам на Донбасі.

Опозиційний блок в середу оголосив заяву, в якій вимагав від влади України виконати Мінські угоди в односторонньому порядку, тобто не чекаючи, поки ці угоди будуть виконані Росією табойовиками на Донбасі, зазначають Патріоти України

“Опозиційний блок вважає, що саме Київ повинен взяти в свої руки ініціативу в питанні повного виконання Мінських угод… 
Опозиційний блок вимагає від української влади, незалежно від реалізації пунктів про припинення вогню і відведення озброєнь, приступити до виконання тих пунктів Мінських угод, які Україна може виконати в односторонньому порядку”, – йдеться у заяві, оприлюдненій на сайті політсили. 






У заяві представники Опозиційного блоку також вимагають зняти економічну блокаду з Донбасу, надати окупованим територіям “особливий статус” і так далі. 

“Надання неконтрольованим територіям особливого статусу і амністія, забезпечення доступу гуманітарної допомоги і відновлення торговельно-економічних зв’язків, відновлення всіх соціальних виплат на Донбасі і децентралізація для всієї України – починаючи з сьогоднішнього дня, ці пункти Мінських угод повинні стати порядком денним для всіх органів влади”, – написав у блоці. 

Нарешті, у заяві члени партії пригрозили центральній владі Гаазьким трибуналом.  “За продовження блокади Донбасу і блокування Мінських угод, що кожен день варто Україні нових людських жертв, лідери “коаліції війни” будуть нести відповідальність, аж до Гаазького трибуналу”, – йдеться на сайті Опозиційного блоку. 

Напередодні після чергових переговорів у “нормандському форматі” представники України, Франції, Німеччини і Росії знову висловили відданість виконанню Мінських угод. Також сторони домовилися про демілітаризацію Широкиного і відвід озброєнь калібром менше 100 мм. Минулий раз глави МЗС “нормандської четвірки” пообіцяли сприяти відведенню озброєнь ще в квітні 2015 року. 

Примітно, що зі схожою пропозицією за зачиненими дверима у Києві виступив високий представники ЄС. Можливо таки дії, що спрямовані на ревізію діючих угод координує потужна зацікавлена сторона


Джерело: patrioty.org.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий