"Шоу Путина", чувство вины за Майдан и страусы: о чем рассказал Янукович

Бывший президент дал первое интервью западным СМИ после своего свержения.

Позбавлений звання президента Віктор Янукович знову заговорив після тривалого мовчання і дав перше інтерв'ю західним ЗМІ з часів свого повалення і втечі до Росії. В інтерв'ю "Бі-бі-сі" Янукович розповів, що не віддавав наказу стріляти в протестувальників на Майдані. Проте, за його словами, силовики діяли в рамках своїх повноважень і мали право відкривати вогонь. При цьому екс-президент не знімає з себе відповідальності за те, що не зміг зупинити кровопролиття.

Віктор Янукович подякував Путіну за те, що той його врятував і за допомогою російських спецслужб допоміг втекти в Росію в ніч на 23 лютого 2014 року. А ще Янукович назвав Путіна "політичним шоуменом" через його слова, що Україна — це не держава. "Це елементи, знаєте, такого, політичного, як кажуть, шоу", — сказав Янукович.


Екс-президент назвав анексію Криму трагедією, в якій звинувачує Майдан. При цьому він не вірить, що півострів повернеться до складу України. А от щодо Донбасу Янукович сказав, що він повинен залишитися українським, але київська влада має сісти за стіл переговорів з терористами. 

З усього інтерв'ю, напевно, найбільше запам'ятається зворушлива розповідь Януковича про його любов до страусів. Відповідаючи на питання про Межигір'я, екс-президент заявив, що резиденція йому не належала, крім будинку в 630 квадратних метрів. Коли його запитали про зоопарк, виявлений в Межигір'ї після втечі Януковича, він сказав, що це не його зоопарк, він просто "підтримував" страусів, які, за його словами, "просто жили там".










источник: tsn.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий