У Франції розбився літак A320, на борту було приблизно 148 людей


На півдні Франції у вівторок, 24 березня, зазнав авіакатастрофи пасажирський літак німецького авіаперевізника Germanwings, який є дочірнім підприємством авіакомпанії Lufthansa. Лайнер Airbus A320 виконував рейс за маршрутом "Барселона - Дюссельдорф". Трагедія сталась в районі округу Барселонет, розташованого в південній частині французьких Альп, повідомляє в вівторок, 24 березня, інформагенція Reuters.









На півдні Франції зазнав краху пасажирський літак A320 німецького лоукоста Germanwings (дочірня компанія авіперевізника "Lufthansa"), що летів із Барселони в Дюссельдорф.
Про це повідомляє Reuters  з посиланням на французьку газету La Provence.
Згідно із повідомленням, на борту аеробуса перебувало 142 пасажири, два пілоти і чотири члени екіпажу.





Прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс підтвердив цю інфомацію. Як зазначив Вальс, йому відомо, що на борту перебувало від 142 до 150 осіб. Він побоюється, що всі вони загинули. "Причина катастрофи наразі невідома," - сказав він журналістам.
Представник Дирекції із цивільної авіації Франції повідомив, що літак розбився поблизу міста Барселонетт близько 100 км на північ від Ніцци. Літак A320, що зазнав краху, експлуатувався 24 років, він перебував у авіапарку Lufthansa Group з 1991 року.

Крім того, президент Франції Франсуа Олланд також заявив, що серед жертв велика кількість громадян Німеччини.

У вівторок Олланд зустрінеться з канцлером ФРН Ангелою Меркель (Angela Merkel) і королем Іспанії Філіпом VI. На місце трагедії вилетить міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казнев.
За даними іспанської компанії-оператора аеропорту Барселони Aena, лайнер вилетів о 9.55 за місцевим часом. За інформацією німецького агентства безпеки польотів Deutsche Flugsicherung, авіакатастрофа сталася о 10 год.37 хв.

Німецька телекомпанія NTV вказала, що літак зник з екранів радарів о 10.20.
Президент Франції Франсуа Олланд зазначив, що на борту перебувало 148 осіб. Швидше за все, ніхто з них не вижив, додав він.

Німецьке агентство безпеки польотів Deutsche Flugsicherung підтвердило, що літак належав Germanwings.

У концерні Lufthansa, до якого входить лоукост Germanwings, висловили надію на те, що комусь вдалося врятуватися, пише Українська правда.

Комментариев нет:

Отправить комментарий