Несподівано: Ігор Коломойський розказав, що буде з терористами Донбасу (відео)

На сході України є два суб’єкти – “ЛНР” і “ДНР” – які Україна не визнає, але які відбулися. І у “влади” цих суб’єктів немає іншого виходу, окрім як воювати. У свою чергу, українському уряду потрібно об’єктивно оцінювати ситуацію, щоб підготуватися до можливих сценаріїв розвитку ситуації на Донбасі. Про це в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.Тиждень сказав глава Дніпропетровської обладміністрації Ігор Коломойський, відповідаючи на питання про його оцінку нинішньої ситуації на фронті і наступного кроку Путіна, повідомляють Патріоти України.



“Я не вважаю, що нам треба прогнозувати дії Путіна. У нас є два суб’єкти, які ми не визнаємо – це “ДНР” і “ЛНР” – але які відбулися, на превеликий жаль. Вони існують. Там є свої керівники, люди, які керують цими суб’єктами. Частина Донецької і Луганської областей живуть якимось чином. Там залишилося 1,5 – 2 млн українських громадян і якось вони виживають у цих умовах”, – сказав Коломойський.

На його думку, в Україні “всі дуже зациклені на тому, що всім керує Путін і за всім цим стоїть Путін, і переговори треба вести обов’язково лише з Путіним”. “Я вважаю, переговори за участю Путіна вже відбулися, але ми повинні враховувати його позицію. За весь рік Путін жодного разу не сказав публічно, що все, що відбувається на Донбасі, він за цим стоїть. Він не сказав, що він керує цими “ДНР” і “ЛНР”. Він обіцяв вплинути на них, але це не означає, що він ними керує. І ми не можемо бути впевненими, що якщо Путін буде впливати, вони будуть виконувати з точністю військового наказу все, що він говорить”, – сказав голова Дніпропетровської ОДА.

“Тому паралельно з великими переговорами, які велися в Мінську і де був присутній Путін, Меркель, Олланд і Порошенко, там все одно були присутні представники “ДНР” і “ЛНР”. Це були великі переговори, але окрім цього, мабуть, повинні вестися і інші переговори, які будуть реалізовувати ці Мінські угоди”, – додав Ігор Коломойський. Він зазначив, що Україна декларує прихильність Мінським домовленостями, але на сьогоднішній день він не бачить реалізації цих угод на середньому і низовому рівнях. Відвід озброєнь, припинення вогню – все це йде з великим скрипом, зазначив чиновник.

“Але давайте подивимося на ситуацію з іншого боку, з боку “ДНР” і “ЛНР”. Там відбулися псевдовибори, на них перемогли Захарченко і Плотницький. Вони сьогодні там влада, захоплена, узурпированная, але це влада. Ті, хто голосував би проти них, там цих людей немає, вони поїхали. Всі, хто міг, вже поїхав. У мене немає впевненості, що якщо зараз провести вибори за українськими законами, то там люди проголосують не за Захарченка та Плотницького”, – сказав Коломойський.

На його думку, у ватажків бойовиків немає іншого виходу, окрім як воювати. “Якщо ми візьмемо ситуацію, що знаходиться там всередині, то вони як велосипед, як мотоцикл – їм чи їхати, чи падати. Вони знаходяться в цій ситуації. Якщо вони не будуть їхати (а їхати – це воювати, відвойовувати для себе життєвий простір), то тоді вони впадуть і будуть поховані тими ж людьми, які там залишилися, своїми більш радикальними прихильниками, або більш миротворчими”, – зазначив глава Дніропетровській ОДА.

“Тому якщо міркувати з точки зору Захарченко та Плотницького, то у них теж не дуже багато ступенів свободи, куди їм рухатися і що їм робити. Без того, що над ними стоїть Путін і над кожним з них стоїть співробітник ФСБ – крок вправо, крок вліво вважається втечею. Все це є, все це присутнє, вони не можуть вести самостійну політику. Вони не можуть вести самостійну політику, окрім як воювати”, – впевнений Ігор Коломойський.

Ч”Ми повинні дивитися на цю ситуацію досить об’єктивно, хоча б для того, щоб об’єктивно підготуватися до можливих сценаріїв. Тому що ми ніби готувалися, готувалися, а Дебальцеве не втримали, і з Маріуполем паніка була”, – підсумував він.






Джерело: patrioty.org.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий