Затримані диверсанти готували політичні вбивства та відмежування Одеси від України – СБУ

СБУ знешкодила групу диверсантів, які готували теракт на 10 квітня в Одесі. Про це на брифінгу у середу повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський. За його словами, провокації планувалось провести напередодні Дня визволення Одеси від фашистів. У затриманих вилучили вибухові матеріали. "Координація їхньої діяльності проводилась із Москви, представниками ФСБ Росії. 



Безпосереднє керівництво здійснювала громадянка РФ Бабініна Олена Василівна, на прізвисько Гюрза", - наголосив Лубківський. 

За його словами, зараз вона знаходиться у Москві, є головою партії "Русь" і довіреною особою (терориста – ред.) Мозгового в Росії. 

Лубківський також продемонстрував фото затриманих терористів, щоб громадяни могли упізнати в них осіб, які можуть бути причетні до трагічних подій в Одесі 2 травня 2014 року. "Також ми проводимо подальшу зачистку Одеси від терористів та диверсантів", - запевнив Лубківський.

Майже три десятки чоловіків готували масштабну диверсію в Одесі.

Затримані в Одесі диверсанти готувалися відірвати область від України за сценарієм "ДНР" та "ЛНР". Про це заявив глава СБУ Валентин Наливайченко. 

"Вони готували на замовлення політичні вбивства... як початок захоплення території, відриву Одеси від України", - наголосив він і зауважив, що затримані готували вбивства народного депутата та одеських активістів, проте їхні прізвища не назвав. 

За його словами, план дій диверсантів схожий із тим, який реалізовувався на Донбасі і призвів до створення "ДНР" та "ЛНР". "Нами затримано 29 громадян, серед яких чотири організатора кримінально-сепаратистської організації", - додав Наливайченко, зазначивши, що більшість із групи затриманих є громадянами України.








Дивіться фото: В Одесі виявили схованку з підготовленими для наступних терактів бомбами.

Правоохоронці вилучили вибухові пристрої, один з яких був підготовлений до вибуху, компоненти, які використовуються для виготовлення вибухівки, капсули-детонатори – 9 шт., електродетонатори – 9 шт., запалювальні трубки – 2 шт., тротилові шашки – 2 шт. (вагою 400 г та 200 г), циліндричну шашку, одну пластичну речовину коричневого кольору, дві полімерні ємності об'ємом 3 літри кожна, заповнені сріблястою речовиною, 2 фрагменти полімерних коктейльних трубочок, 2 годинникових механізми, 10 елементів живлення, рукописні записи щодо витрачених коштів на придбання компонентів.


Один з пристроїв був повністю готовий до наступного теракту







Комментариев нет:

Отправить комментарий