«Сюрприз» для Путіна: Експерт розповів, як обійти РФ в питанні миротворців !

Міжнародна миротворча місія для врегулювання ситуації на сході України могла б формуватися з представників нейтральних країн. Таку думку в ФРН напередодні зустрічі «нормандської четвірки» на рівні глав МЗС у Берліні висловив відомий німецький історик, політолог і соціолог, головний редактор інтелектуального журналу Osteuropa Манфред Заппері (Manfred Sapper), передають Патріоти України.




«Інтернаціоналізація конфлікту стала б важливим внеском у врегулювання конфлікту», – заявив Заппері, підкресливши, що «абсолютно виступає» за введення на Донбас миротворчих сил ЄС або ООН.



Він не сумнівається, що до тих пір, поки кордон не будуть контролювати міжнародні війська, Росія може в будь-який час продовжувати поповнювати сили бойовиків в цих областях фінансами, зброєю або безпосередньо живою військовою силою. 

У той же час експерт переконаний, що російське керівництво абсолютно не зацікавлене в будь-яких міжнародних миротворчих зусиллях на території східної України і має можливість перешкодити цьому. «Вони (керівництво РФ) можуть легко спаплюжити ЄС як сторону-учасницю конфлікту, тому військові Євросоюзу будуть досить малоймовірні», – пояснив Заппері, додавши, що також і мандат на напрямок миротворців ООН Москва може ветувати в Радбезі, будучи його постійним членом. 

Тому, пропонує експерт, було б розумно, якби участь у такій миротворчої операції – з контролювання кордону – запропонували нейтральним державам Європи, таким як, скажімо, Швейцарія чи Норвегія. «У такому разі російському керівництву було б набагато складніше щось зробити з цього приводу і бути проти такої місії», – вважає Заппері. 

Нагадаємо, міністри закордонних справ України, Німеччини, Франції та Росії зустрінуться ввечері в понеділок в Берліні. Як заявляла раніше українська сторона, на переговорах, в числі іншого, обговорюватиметься також питання направлення в Україну миротворців.


Джерело: patrioty.org.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий