Добровольця-кіборга відрахували з університету, поки він захищав Донецький аеропорт?

Справжній скандал у соціальній мережі Facebook підняв громадський діяч із Краматорська Олександр Пальченко. На сторінці Національного університету «Острозька академія» він звинуватив керівництво навчального закладу в тому, що воно відрахувало з університету студента, добровольця батальйону ОУН Дмитра Афанасьєва… за участь в АТО. Мовляв, він не з’явився на чергову сесію… В університеті ж наголошують, що відрахували студента, щоб не нараховувати безпідставно платню за навчання, на яке він не з’являвся. Адже на той момент не мали від нього жодних документів щодо пропуску сесії.







Дмитро Афанасьєв – студент заочного відділення другого курсу юридичного факультету Острозької академії. Зв’язатись із ним, щоб дізнатись подробиці конфлікту не вдалося, очевидно, нині він продовжує службу у зоні АТО.

А ось у академії підтверджують, що справді ситуація із цим студентом мала місце, але нічого дивного у ній не бачать. У Дмитра були борги із попередніх сесій, які він не погасив. Причому, як у навчанні, так і з оплати.

- Хочу об’єктивно Вас проінформувати щодо вище порушеного питання: Дмитро Афанасьєв дійсно навчався в Острозькій академії на заочному відділені, і був відрахований у минулому році, - прокоментував ситуацію на сторінці Острозької академії її ректор Ігор Пасічник. - Але не через вказану вами причину (участь в АТО – авт.), а тому, що за результатами двох екзаменаційних сесій мав чотири заборгованості, в т.ч. курсову роботу. На третю сесію Дмитро не з’явився взагалі. Додатковою причиною було порушення умов контракту, зокрема заборгованість по оплаті за навчання. У зв’язку з цим, згідно з ч. 3 ст.46 Закону України «Про вищу освіту», п.14 Положення «Про порядок переведення, відрахування та поновлення студентів вищих закладів освіти», п.12 Положення «Про навчання в Національному університеті «Острозька академія» Афанасьєва Дмитра було відраховано з числа студентів НУОА.

Водночас, кажуть у адміністрації університету, студента можуть у будь-який момент поновити, варто лише надати усі необхідні документи.

- У липні він приїхав у Острог, але мав зі мною лише телефонну розмову Я просила його підійти до нас, щоб розібратися у ситуації, - говорить директор інституту з довузівського, дистанційного та заочного навчання НУ «Острозька академія» Галина Пастушок. –Нагадала, що у нього борг по оплаті, але він так і не підійшов. Десь у кінці вересня він телефонує, каже, що він нині в АТО. Але я попросила його, що якщо він зможе, надіслати нам документи. Сесія минає, він не бере трубки, документів немає, методисти мене питають, що робити. У нього утворився борг по оплаті, а у нас така система, що студент може виставити претензії, мовляв, його не було на навчанні, а платню продовжують нараховувати. Тому нам легше у таких випадках відрахувати студента, а потім спокійно поновити. І я про це йому пояснювала. Тому коли ми так і не отримали документи, вирішили відраховувати. А коли два тижні тому він прийшов, я погодилась, щоб він писав заяву на поновлення. Але він відмовився, мотивувавши тим, що нині не може вчитись, бо служить. Тому я йому відповіла, що він може поновитися на навчанні після закінчення служби. Треба розуміти, що нормативні документи нам ніхто не скасовував, тому навіть академвідпустку ми повинні надавати на підставі певних документів.


источник press-centr.com

Комментариев нет:

Отправить комментарий